Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Vädjan till Zlatan efter spelreklamen: Byt sida

Publicerad: 17 april 2018, 05:40

Zlatan Ibrahimovic uppvaktas efter sin medverkan i spelreklam, mediernas Akademien-rapportering kritiseras och WPP kan splittras efter sir Martin Sorrells sorti. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

FacebookZlatan IbrahimovićBethardSir Martin SorrellWPP

Vädjan till Zlatan efter spelreklamen: Byt sida
I går släpptes en ny reklamfilm med Zlatan Ibrahimovic för Bethard. Några timmar senare publicerade Spelberoendes riksförbund ett öppet brev till stjärnan där de ber honom att tänka om.
"Vi i Spelberoendes Riksförbund har fler hjälpsökande än någonsin. Bra att de söker sig hit, men samtidigt tragiskt för det innebär att fler än nånsin har hamnat i ett spelberoende som kan vara väldigt svårt att ta sig ur (...) Zlatan, du skulle bli en hjälte om du byter sida och du är alltid välkommen på våra kvällsmöten för att lära dig mer om spelets baksida. Som familjefader med två barn känns det här som ett enkelt val för dig – eller hur?" skriver de enligt Sportbladet.

Kritiserar mediernas Akademien-rapportering
I torsdags meddelade Sara Danius sitt avhopp som ständig sekreterare i Svenska Akademien efter den senaste tidens konflikter. Efter sortin fick hon stort stöd och sympatier från flera håll och kanter. Men akademieledamot Sture Allén, ständig sekreterare mellan 1986 och 1999, tycker att rapporteringen varit missvisande.
– Det är inte alls så farligt som det framställs i medierna. Det var ju så att Sara Danius själv avgick. Det var ingen omröstning. Utan hon bara sa att nu kan hon inte vara med längre och så reste hon sig och gick och tackade så mycket. Det fanns ingen omröstning. Det fanns inte en människa som nämnde kön. Det hade inte det minsta att göra med det. Det är bara dumbommarna i tidningarna som drar fram det och knyter blusen som Sara gjorde, säger han till Expressen.

WPP kan splittras efter Sorrells sorti
Efter beskedet att sir Martin Sorrell lämnar sitt livsverk WPP efter 33 år har spekulationerna om en uppdelning tagit fart. Många investerare vill se att bolaget monteras ned och säljs av bit för bit.
– Sir Martin var utan tvekan limmet som höll ihop stora delar av WPP. Med hans avgång ökar chanserna dramatiskt att stora delar av verksamheten säljs av, skriver analytikerna på Liberum Capital Limited enligt Adage. Ett annat alternativ är att WPP köps upp i sin helhet.

Under måndagen föll WPP-aktien med 6,5 procentenheter på Londonbörsen till följd av den stora osäkerheten kring bolagets framtid.
"Martin Sorrells avsked är början på slutet för holding-bolagens era" skriver Digiday i en analys.

Ny Times och New Yorker vinner Pulitzerpriset för Weinstein
Avslöjandena om Harvey Weinsteins övergrepp markerade startpunkten för höstens globala #metoo-rörelse. Nu prisas New York Times och New Yorker för sina artiklar som ledde till att uppgifterna nådde offentlighetens ljus. Läs mer om årets Pulitzer-vinnare här.

Facebook pekar ut andra som samlar in data
Google, Twitter och Amazon samlar minsann också in data. Det poängterar Facebooks produktchef David Baser i ett blogginlägg efter den senaste tidens negativa skriverier om plattformen. "Det verkar som att Facebook tröttnat på att bli utpekade" skriver Josh ConstineTechcrunch med anledning av inlägget.

Game of Thrones vinner specialpris
HBO-serien Game of Thrones The Special Award på den brittiska Bafta-galan som hålls nästa vecka. Motiveringen till priset lyder att serien är ett enastående bidrag för att tänja på gränserna inom sin genre, skriver BBC.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.