Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Vakthund hittar tonvis med problem hos Apple

Publicerad: 20 februari 2012, 07:41

The Fair Labor Association, FLA, har hittat tonvis med problem vid Apple-tillverkaren Foxconn Technology Groups fabrik i Shenzhen Kina. Det meddelar FLA:s högste chef Auret van Heerden.


Ämnen i artikeln:

AppleBloomberg

FLA är en icke-vinstdrivande organisation som undersöker att människor arbetar under drägliga arbetsförhållanden.

FLA  har under flera dagar undersökt hur det är att jobba vid Apples  fabriker. Detta efter att Apple själva bett FLA att titta på tre  kinesiska fabriker hos Foxconn Technology Group.

Auret van Heerden, som är chef för FLA, kommer med ord och inga visor efter flera dagars inspektioner:

"Vi har hittat tonvis med problem", säger han, enligt Bloomberg.

Han  vill i dagsläget inte gå in djupare på vad man har funnit, men menar  att det ska komma en rad "tillkännagivanden inom de närmaste veckorna".

Sedan är det upp till företaget om man motsätter sig olika åtgärder eller köper dessa, menar Auret van Heerden.

Han räknar dock med att det är det sistnämnda som gäller eftersom han ändå upplever att Foxconn samarbetar fullt ut.

Även  om FLA har hitta mängder med problem så tycker Auret van Heerde att  Apple och Foxconn har skött olika faror relaterade till poleringen av  aluminium på ett bra sätt. En process som bland annat ledde till  explosioner hos både Foxconn och Pegatron, vilket dödade  minst tre personer och skadade ett 70-tal medarbetare förra året.

Apple  har gett FLA i uppdrag att genomföra olika projekt för att få bukt med  problem som har att göra med arbetsrelaterade problem i fabrikerna.

Apple-aktien  låg strax över 500 dollar i fredags och har stigit med 24 procent i år,  vilket gör Apple till det högst värderade företaget i världen, enligt  Bloomberg.

Auret van Heerden räknar med att hans team på 30 personer ska intervjua 35 000 Foxcoon-medarbetare om arbetsförhållandena.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

AppleBloomberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.