Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Vändningen: Zuckerbergs EU-förhör livesänds

Publicerad: 21 maj 2018, 12:38

Europaparlamentets förhör av Facebook-vd:n Mark Zuckerberg, som först skulle hållas med stängda dörrar, kommer nu att livesändas.


Ämnen i artikeln:

Mark ZuckerbergFacebook

För ett par månader sedan förhördes Facebooks vd Mark Zuckerberg under uppmärksammade former av den amerikanska senaten. Anledningen var Facebooks inblandning i den så kallade Cambridge analytica-skandeln som briserade tidigare i år.

Zuckerberg är kallad till liknande förhör av både Europaparlamentet och det brittiska parlamentets underhus. Zuckerberg har än så länge sagt nej till det brittiska underhuset men kommer i morgon att höras i Europaparlamentet.

Förhöret, som sker mellan 19.15 och 20.30 i morgon kväll, var inledningsvis planerat att hållas med stängda dörrar. Efter att fem av Europaparlamentets åtta grupper tryckt på för att förhöret ska livesändas har man dock kommit fram till att allmänheten ska få ta del av förhöret, det rapporterar Financial Times.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Mark ZuckerbergFacebook

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.