Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Vänsterpartiet ber kungen om ursäkt

Publicerad: 2 februari 2011, 08:34

Vänsterpartiets tidning Vänsterpress kallade kungen för horbock. Ansvarige utgivaren ber nu om ursäkt för publiceringen. – Jag är beredd att be om ursäkt. Det här var inte en bra publicering, säger Anki Ahlsten till Expressen idag.


Ämnen i artikeln:

VänsterpartietKungen

Som det tidigare har rapporterats reagerade hovet kraftigt på en recension av boken ”Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken. I recensionen, skriven av Börje Graf som är redaktör på Vänsterpress, kallas kungen för horbocvk och anklagas för att ha köpt prostituerade för skattepengar.  Nu går tidningens ansvarige utgivare Anki Ahlsten, som också är Vänsterpartiets partisekreterare, ut och ber om ursäkt för uttalandena.
– Jag är beredd att be om ursäkt. Det här var inte en bra publiceringen. Och vi kommer också att formulera en ursäkt i vårt kommande nummer, säger hon idag till Expressen.

Samtidigt som Anki Ahlsten menar att publiceringen var olämplig vill hon inte ta ställning till sakinnehållet i artikeln.

–Jag skulle inte ha använt det ordvalet, men jag kan inte alls bedöma om uppgifterna är korrekta eller inte.

Enligt Expressen uppges hovet välkomna ursäkten men menar samtidigt att de ändå kommer att låta sin jurist titta på fallet.

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

VänsterpartietKungen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.