Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Väntas kapa kostnader igen – med 850 miljoner

Publicerad: 9 augusti 2012, 13:48

Schibsteds koncernchef Rolv Erik Ryssdal.

I morgon kommer Schibsteds kvartalsrapport. Svenska Dagbladet och Aftonbladet har redan skurit hårt, men analytikerna tror på nya nedskärningar inom koncernen. Enligt analytikern Preben Rasch-Olsen på Carnegie kan Schibsted komma att kapa kostnaderna med ytterligare motsvarande 850 miljoner svenska kronor.


Ämnen i artikeln:

Rolv Erik RyssdalAftonbladetSvDSchibsted

Såväl Svenska Dagbladet som Aftonladet har precis genomfört tuffa nedbemanningar.

Men enligt analytiker kan Schibsted-koncernen komma att skära ned ännu mer de kommande åren..

Inför morgondagens kvartalsrapport uttalar sig norska analytiker till branschsajten Kampanje.com. Preben Rasch-Olsen på Carnegie tror att Schibsteds kommande sparpaket de närmaste åren kommer att slå mot koncernens största mediehus i Skandinavien, altså både i Sverige och i Norge. Även om det inte kommer att kommuniceras direkt i morgon kommer det troligen att bli verklighet 2013/2014 enligt analytiker Kampanje.com talat med.

Analytikerna tror på en svagare kvartalsrapport jämfört med motsvarande period i fjol på grund av svagare reklammarknad, vikande upplagor och turbulensen i världsekonomin.

Aftonbladet har redan ett tufft sparpaket på 100 miljoner före 2013. För att uppnå detta har runt 80 personer tjänster försvunnit genom avgångsvederlag, och på SvD 15 tjänster.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.