Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Vapiano trodde att jag kunde köpas tillbaka

Publicerad: 28 oktober 2011, 09:54

Aftonbladets krogkolumnist Helena Trus totalsågade Vapiano och kallade restaurangkedjans system för ”en kall fläkt från Sovjetunionen”. När Vapiano försökte "köpa tillbaka" henne svarade hon med en ny sågning.


Helena Trus på Aftonbladet. Foto: Aftonbladet.

Restaurangkedjan Vapiano fick svidande kritik av Helena Trus i en krönika förra veckan.

”Vapianos affärsidé påminner om den ineffektiva sovjetiska staten. Ända  in på 90-talet i sovjetiska mataffärer fick man stå i en kö för att  komma in i affären, sedan olika köer för att handla mjölkprodukter, bröd  etcetera. Kunderna fick ett kvitto på vad de beställt i respektive kö,  som de tvingades visa upp i slutet av nästa kö, där de skulle betala”, skrev Trus bland annat och fortsatte:

”Så kamrater, bröder och systrar. Låt oss inleda en sista perestrojka. Avskaffa och befria oss från detta idiotiska system”.

Efter krönikan kontaktades Helena Trus av Vapianos chef. Han skrev att han mejlade för att Vapiano alltid försöker se till att en missnöjd gäst ska kompenseras.

Helena Trus nämner det som ett exempel på att företag försöker köpa journalister, apropå Mastiff-skandalen då hennes kolleger Fredrik Virtanen och Markus Larsson erbjöds pengar för att skriva om TV3-programmet True Talent.

”Det som är intressant är att han (Vapiano-chefen) tror att jag kan köpas tillbaka. Så grattis Vapiano! Ni har nu avancerat från Sovjetfasoner till mer italienska manér. De lagar ju trots allt pasta”, skriver Helena Trus i dagens krönika i Aftonbladets nöjesbilaga.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.