Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Var tredje svensk tror att tv:n snart är borta

Publicerad: 9 december 2015, 07:23

Alltfler svenskar tror att tv:n snart är historia

Foto: Colourbox

Många svenskar tror att gammel-tv:n snart är slängd på soptippen, SVT kritiseras för Homeland-varning och nu kan it-jättarna tvingas rapportera om terrorism. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

TwitterSpotifyFacebookHomelandÄntligen HemmaSVTFilip och FredrikTv-branschenTV4

Var tredje svensk tror att tv:n snart är borta
En av tre svenskar tror att det traditionella tv-tittandet kommer försvinna inom tio år, enligt en ny undersökning från it-företaget Akamai. Ett växande intresse för strömmad tv och on demand-tjänster i kombination med det ökande antalet mobila enheter gör att det gamla sättet att ta del av tv tappar har ett vikande intresse. Samtidigt visar studien att var tredje svensk än så länge aldrig tittat på on demand-tv. Det rapporterar TT.

SVT kritiseras för Homeland-varning
I den aktuella säsongen av Homeland beskrivs hur en islamistisk terrorcell opererar i Europa. SVT har valt att ge tv-serien följande varning.
"Programmet skildrar paralleller till det som sker i världen just nu. Vi vill varna för att likheter med verkliga händelser kan väcka obehag".
Lydiah Wålsten är skribent på Timbro och säger att hon har svårt för så kallade triggervarningar. Hon hävdar att det är remarkabelt att varna för att något är likt verkligheten.
– Det är en värdering. Homeland har fått kritik för hur man skildrar muslimer. Genom varningen säger man indirekt att seriens tolkning av världen är korrekt, men det är en individuell fråga hur man upplever verkligheten, säger hon till SVT:s Kulturnyheterna.

Snart kan Twitter och Facebook tvingas rapportera terrorister
Snart kommer it-jättar som Twitter och Facebook få krav på sig att rapportera om terroristers aktiviteter på nätet, enligt ett nytt lagförslag. Lagförslaget kom i torsdags förra veckan från senatorerna Dianne Feinstein (demokrat) och Richard Burr (republikan). Kravet förs fram i ett lagförslag som också innefattar krav på att rapportera om barnporr. Under söndagen sade president Barack Obama att han kommer att uppmana it-jättar och lagstiftare att göra det svårare för terrorister att använda teknik för att komma undan rättvisan. Det skriver Mashable.

Filip och Fredrik till Acast
The Filip & Fredrik podcast inleder ett samarbete med Acast. Den 1 januari 2016 flyttar Filip Hammar och Fredrik Wikingsson sin podcast till plattformen som fokuserar på premium-innehåll. Med över 270 avsnitt så är alltjämt The Filip & Fredrik Podcast en av Skandinaviens största poddar och en lysande stjärna på podcasthimlen.

– Nu har vi gjort 70 avsnitt på engelska. Och det känns äntligen som vi är superbekväma i våra roller. Det tog en liten stund, det var så klart märkligt – mest för oss – att plötsligt byta språk. Men nu känns det som att den engelska podden är bättre än den svenska någonsin var. Därför känns det också rimligt att vi börjar nasa den och för oss var det självklart att välja Acast. Av flera orsaker. Att de har ett internationellt perspektiv är naturligtvis en av anledningarna. Nu jävlar ska podden få ordentligt fäste i hela världen, säger Filip Hammar i ett pressmeddelande.

Analytiker: Publicis tappar mark
Kommunikationskoncernen Publicis Groupe "tappar mark" mot sina konkurrenter säger analytikern Ian Whittaker. Detta sedan Starcom förlorade mediebyråkontot för Procter & Gamble i USA. Under gårdagen föll Publicis-aktien med 2,9 procent, skriver Campaign. I Sverige äger koncernen byråer som Saatchi & Saatchi, JKL och Starcom.

TV4 i krismöte om "Äntligen Hemma"
Under de senaste veckorna har ett flertal profiler gått ut öppet och kritiserat arbetsförhållandena på TV4:s "Äntligen hemma". Under fredagen hölls ett möte med TV4 , produktionsbolaget Meter och medarbetaren Bo Rappne. Det skriver Aftonbladet.

Uppgifter: Spotify överväger begränsat utbud
Den svenska streamingtjänsten Spotify ska enligt uppgift till WSJ föra "privata samtal" kring att begränsa utbudet i gratisversionen av tjänsten. Diskussionen påstås ha förts med chefer för olika musikbolag och handlar om att släppa musiken endast för premium-användare, i dag 20 miljoner abonnenter. Spotify har inte kommenterat uppgifterna.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.