Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Varannan kommun saknar en grävande journalist

Publicerad: 22 december 2015, 08:19

Götgatan på Södermalm – här spatserar en och annan grävare

Foto: Wikimedia commons

Varannan kommun i Sverige saknar en grävande journalist. Samtidigt bor var tionde grävare på Södermalm i Stockholm Det visar en kartläggming i det nya numret av tidskriften Scoop.


Ämnen i artikeln:

FGJScoop

Att journalister gärna bor i storstäder och sällan i mindre orter är ingen nyhet. Grävande journalister är knappast något undantag. Tvärtom. Grävande journalisters drygt 1 100 medlemmar är utspridda i 145 kommuner i landet. Det innebär att 145 kommuner också saknar en grävande journalist, visar Scoops genomgång.

– Det är klart att det påverkar journalistiken var folk bor. Att de flesta grävarna bor i storstäderna är inget konstigt, eftersom de flesta jobben är där. Men att så många kommuner helt saknar grävare var lite överraskande. Relativt stora kommuner som Borlänge, Trollhättan och Ystad är grävarlösa, säger Fredrik Nejman.

Föga förvånande är Södermalm meckat för grävande journalister. En av tio grävare bor i stadsdelen som återkommande lyfts fram som Sveriges murveltätaste plats.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

FGJScoop

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.