Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Varietys chefredaktör avgår

Publicerad: 8 april 2009, 06:17

Peter Bart avgår som chefredaktör för Variety, Hollywoods egen branschblaska. Nyheten kom ut första på nystartade Holywoodbloggen The Wrap.


Ämnen i artikeln:

Variety

Peter Bart

Peter Bart är 76 år, har varit chefredaktör på Variety i 20 år och en av Hollywoods viktigaste maktspelare. Nu trappar han ned och lämnar över ledningen för tidningens nyhetsredaktion till mångårige medarbetaren Tim Gray.

Variety har åtminstone varit fram tills nyligen varit ett måste för alla som jobbar inom underhållningsindustrin. Tidningen har varit först med nyheter och haft de viktiga annonserna.

De sista åren har konkurrensen blivit hårdare från bloggar. De senaste veckorna har Variety haft en artikelserie om Hollywoodbloggar och framför allt bristerna i bloggar som Deadline Hollywood.

Typsikt nog var det en blogg, The Wrap, som var först med nyheten om Barts avgång. Det bar även spekulerats på bloggar om Bart har fått sparken från jobbet.
– Surrealistiskt, säger Bart till New York Times.

Men liksom all annan branschpress har Varitey tappat både läsare och annonser. Därför ska tidningen satsa mer på sin sajt framöver.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Variety

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.