Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Världsrekordet som misstogs som aprilskämt

Publicerad: 1 april 2016, 14:12

Vasalöparens chefredaktör har slagit världsrekord i längst skidåkning på ett dygn.

Chefredaktören för tidningen Vasalöparen, Erik Wickström, har slagit världsrekord i längst skidåkning under ett dygn. Men olyckligt nog misstogs rekordet som ett aprilskämt av många.


Om man ska slå världsrekord är 1 april ingen bra dag att slå det på. När SVT Sport skriver om Erik Wickströms bedrift tror många i kommentarsfältet att det är ett aprilskämt. Men det är det alltså inte.

Under torsdagen startade Erik Wickström tillsammans med finländaren Teemu Virtanen och ryssen Denis Kabanen för att tävla om världsrekordet. Tidigare har Teemu Virtanen haft rekordet på 43,3 mil, men nu har Erik Wickström slagit rekordet då han skidade 43,8 mil på 24 timmar.

– Det var verkligen spännande att testa kroppens gränser och det var en stor utmaning både fysiskt och mentalt. Jag kommer troligen aldrig att göra om det. Det var extremt utmanande de tre sista timmarna då jag åkte ensam och det kändes som att vara i en tunnel där jag bara kunde se framåt, säger Erik Wickström till SVT.

Nu får i alla fall Erik Wickström sitt namn skrivet i Guinness rekordbok, vare sig det misstogs som aprilskämt eller inte.

Louise Lindberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.