Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Varnar: En katastrof som tvingar kvällstidningarna flytta från Sverige

Publicerad: 22 december 2016, 07:12

TU:s vd Jeanette Gustafsdotter varnar för konsekvenserna om spelannonser på nätet förbjuds.

TU och onlinespelsbranschen varnar för vad ett förbud mot utländska spelannonser på nätet kan innebära, Disney skapar innehåll för Snapchat och Rupert Murdoch ljög om kontakten med politiker. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Jeanette GustafsdotterDisneyAftonbladetSkyLidlC MoreExpressenTidningsutgivarnaSnapchat

TU: Tvinga inte kvällstidningarna att flytta
Det är två veckor sedan som Förvaltningsrätten i en dom slog fast att de utländska spelbolagens annonser på kvällstidningarnas sajter är olaglig. Därmed riskerar de att tvingas betala 45 000 kronor per dag som de ligger uppe. TU kommer ta saken till EU-kommissionen och i en debattartikel i Svenska Dagbladet trycker branschorganisationens vd Jeanette Gustafsdotter, tillsammans med Branschföreningen för Onlinespels generalsekreterare Gustaf Hoffstedt, på risken att Expressen och Aftonbladet kan tvingas ut ur Sverige.

"För svensk tidningsutgivning vore ett sådant inkomsttapp – en miljard kronor eller dubbelt så mycket som det samlade presstödet – en katastrof. Om nu inte kvällstidningarna gör slag i saken och flyttar sin verksamhet till London eller Malta, en utväg som Aftonbladet låtit meddela att det finns en utarbetad plan för.", skriver artikelförfattarna i SvD.

Murdoch ljög: har visst bett politiker om hjälp
I samband med köpet av tv-bolaget Sky skickade köparen och mediemogulen Rupert Murdoch ett mejl till The Guardian där han bestämt förnekade att han någonsin vänt sig till premiärministrar för att få hjälp. Nu har tidningen uppgifter som visar att påståendet inte stämmer. 1998 bad han dåvarande premiärministern Tony Blair om hjälp att komma runt EU-kommissionens motstånd, redan då handlade det om ett köp av Sky.

Disney skapar innehåll för Snapchat
Walt Disney tv-bolag kommer att göra underhållning för Snapchat. Avtalet som presenterades i går inkluderar ABC. Några finansiella detaljer är ännu inte kända, rapporterar Venturebeat. Bland produktionerna märks "The Bachelor".

C More-reportern drabbad av cancer
På onsdagskvällen gick C-Mores reporter Camilla Nordlund ut på Twitter och berättade att hon har drabbats av cancer
"Precis när jag trodde att det värsta var över... #fuckcancer", skrev Nordlund.
– Jag både tror och hoppas att det ska gå bra. Och det är även det läkarna tror, vi är extremt hoppfulla. Prognosen är bra. Det är bara mentalt rätt tufft just nu, säger Camilla Nordlund till Expressen.

Paris Hilton i samarbete med Lidl
Realitykändisen Paris Hilton och den tyska matkedjan Lidl inleder ett samarbete. Det avslöjar hotellarvtagerskan själv på Instagram.
"Jag är så uppspelt över att få dela med mig av min nya kollektion från Lidl med er", skriver hon till sina följare.
Lidl kommer att sälja locktänger, hårborstar och hårtorkar i sin Paris Hilton-kollektion.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.