onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Varumärkena som ökade tack vare Super Bowl

Publicerad: 6 februari 2015, 06:08

GoDaddys film med en borttappad hundvalp drogs tillbaka och ersattes till Super Bowl.

Varumärkena vars reklam gav bäst effekt under Super Bowl, Jan Larsson från S till Brunswick och Twitter vänder till vinst. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

TwitterJan LarssonBrunswickSVT

FT

Fredrik Thambert


De ökade mest efter Super Bowl
4,5 miljoner dollar är mycket pengar för en 30 sekunders reklamfilm. Men många argumenterar ändå för att det är värt det för att få synas i samband med Super Bowl. Särskilt om man lyckas göra något som sticker ut. Adweek har nu gjort en sammanställlning över de varumärken som klarade sig bäst under finalen. Siffrorna bygger på en mätning som ska spegla i vilken riktning annonsörernas varumärken har påverkats av att synas.

GoDaddy var de som lyckades höja sin varumärkespreferens allra mest (+7 procent), följda av Budweiser och Esurance. I topp över de som fick högst reklamerinran under Super Bowl ligger Budweiser (78 procent). Därefter kommer GoDaddy, NFL, Nationwide och McDonald's.

Michael Nyqvist bakom ny filmtjänst
Den kända skådespelaren är tillsammans med Northzone en av ägarna bakom en helt ny filmtjänst, enligt podden Startupveckan. Den heter Vionel och kommer att lanserar inom kort. Tanken är att den ska fungera som en rekommendationstjänst där användarna serveras film och tv-serier baserat på uträkningar från en avancerad algoritm.

Jan Larsson till Brunswick
Socialdemokraternas valgenereral lämnar nu politiken för pr-branschen. Det nya jobbet är som konsult och partner på Brunswick. Han kommer också att ingå i byråns globala ledning, skriver Dagens Media.

Twitter vänder till vinst
Mikrobloggen Twitter redovisar ett justerat resultat per aktie på 0,12 dollar för det fjärde kvartalet 2014 (-1,41). Omsättningen landade på 479 (253) miljoner dollar. Oroande för Twitters del är att antalet månatliga användare var mindre än väntat, skriver DI.

SVT:s Snoppen och snippan i amerikansk tv-show
Det animerade klippet med "snoppen och snippan" har blivit en Youtube-succé världen över. Syftet att marknadsföra ett nytt barnprogram, men på andra sidan Atlanten har tongångarna handlat om att klippet är vågat. Nu har Conan O' Brien visat upp det i sin talkshow med stora skrattsalvor som följ, skriver Nyheter24. "Får man ens visa det här?" frågar sig programledaren efter att ha spelat upp det.  

EA i europeisk mediebyråpitch
Speltillverkaren Electronic Arts, som ligger bakom bland annat Fifa och The Sims, ser över sitt europeiska mediebyråavtal skriver Campaign. I dag är det Mediacom som är företags byrå på de 20 marknader som avses i pitchen. Enligt tidningen är uppdraget värt 16 miljoner pund - bara i Storbritannien.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev