Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Veckorevyn – som godispåse

Publicerad: 19 maj 2008, 12:50

Första reklamkampanjen på två år. Då blir Veckorevyn godispåsar när fyra specialnummer lanseras.


Omslagen på Veckorevyns olika specialnummer i sommar blir godispåsar i annonserna.

Louise Bratt tog över Veckorevyn förra sommaren. I våras anlitades reklambyrån Sweet Williams och nu drar Bratt igång tidningens första reklamkampanj på två år.

– Jag ville känna att vi var färdiga med produkten innan vi går ut och slår på stora trumman, och nu kände vi att det var dags, säger hon.

I annonserna (utomhus, print, webb och i egna kanaler) har Veckorevyns omslag förvandlats till godispåsar, med mottot ”Din egen stund”. Detta efter noggrann research i målgruppen, bland annat hos bloggare.

– Vi gillade idén, det symboliserar Veckorevyn. Vi vill förmedla en känsla – en upplevelse, och vår research visade att det man söker när man läser tidningen är att gotta sig och ha en lugn stund, att man unnar sig en stund med tidningen, säger Louise Bratt.

Kampanjen är rikstäckande och drar igång inom kort. Sommaren är den bästa försäljningsperioden på året för Veckorevyn och tidningen passar därför på att även släppa fyra specianummer med olika teman. Specialutgåvorna, som får ett annat format, kommer att finnas i butik samtidigt som huvudnumren.

Det första specialnumret, ”Stil”, kommer ut i butik den 3 juni. Resten av specialutgåvorna har följande teman: ”Sommar”, ”VR:s Lilla Rosa” och ”Kropp”.

Veckorevyns ts-upplaga var 54 600 exemplar 2007, ett tapp med 3 400 exemplar jämfört med året innan.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.