Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Vem blir Årets lobbyist 2011?

Publicerad: 1 april 2011, 10:28

Blir det Statoils kampanj för sänkt skatt på europadieseln? Emelie Holmquist som genom ett blogginlägg om sin sjuka mor skakade om hela valrörelsen den sista vecka? Eller Sveriges Vinodlare och LRF som drev på för att få en fram ett förslag om gårdsförsäljning av vin?


Ämnen i artikeln:

Årets lobbyist

Resumés chefredaktör Viggo Cavling sitter med i juryn.

Nu startar nomineringarna inför Årets lobbyist 2011.
Förra året var det Helene Sigfridsson och Makalösa föräldrar som blev Årets Lobbyist.
Resumé har sedan 1996 utsett Årets lobbyist. Som vanligt är det en jury som utser vem det blir. I årets jury ingår följande personer:

Jöran Hägglund, tidigare partisekreterare (C) och statssekreterare i Näringsdepartementet. Sedan 1 mars PA-chef på Vattenfall.

Cina Gerdin, tidigare kommunikationschef på Kristdemokraterna, i dag verksam i Team Gerdin Media.

Evin Cetin, politisk sekreterare (S) i Södertälje. Drev en uppmärksammad personvalskampanj inför EU-valet 2009 och riksdagsvalet 2010.

Theodor Paues, blev Årets lobbyist 2003 då han för Svenskt näringslivs räkning drev kampanj för arbetskraftsinvandring. I dag konsult i eget företag.

Viggo Cavling, Resumés chefredaktör.

Enligt vår definition är lobbyisten en påtryckare som försöker driva fram (eller förhindra) beslut som är gynnsamma (eller ogynnsamma) för dem själva eller deras uppdragsgivare. Lobbyisten kan vara enskilda medborgare, organiserade intressen eller grupper såväl som ett företag.

Nominering:
Redan nu kan du nominera vem eller vilka du tycker bör utses till Årets lobbyist 2011. Nominerar gör du genom att skicka ditt förslag till: lobbyist@resume.se. Gärna med en kort motivering!

Janne Sundling

Ämnen i artikeln:

Årets lobbyist

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.