Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Vem ska vinna Guldkrattan i år? Dags att nominera

Publicerad: 17 september 2015, 09:34

Kerstin Holm, Lennart "Lelle" Modig och Elisabet Höglund är tre tidigare Guldkratte-vinnare.

Foto: Andreas Elgstrand.

Nu startar förberedelserna för årets mest prestigefyllda journalistpris. För tolfte gången delar Resumé ut Guldkrattan. Vem vill du se som årets vinnare? Nu har du chansen att nominera.


Ämnen i artikeln:

Guldkrattan

Guldkrattan har blivit traditions- och prestigefylld, många håller den för långt viktigare som journalistisk utmärkelse än sådant som Stora journalistpriset, Guldspaden eller liknande.

I november, som av en slump på samma dag som Stora journalistpriset avslöjas, delas Guldkrattan 2015 ut. Men den alenarådande juryn vill inför sitt vidare arbete ha in förslag utifrån.

Så kom med förslag på reportrar som har utmärkt sig i prisets anda. Skicka din nominering med en kort motivering till: anders.borgo@resume.se.

Förutom äran i priset utdelas en prissumma på 7 500 kronor till mottagaren. I tjugolappar för att stimulera till omedelbar användning till trevligheter och eventuell förkovran.

Kriterierna för att bli nominerad:
"Guldkrattan delas ut till den mästerliga fältreporter som under året bäst lyckats slå an den allmänmänskliga tonen i den svenska folksjälen. Som skriver artiklarna eller gör inslagen som alla älskar att tala om. Utan att vi riktigt begriper varför."  

Här är alla tidigare Guldkrattevinnare:
2004: Tommy Schönstedt, Expressen
2005: Svante Lidén, Aftonbladet
2006: David Baas, Metro
2007: Göran Åhgren, SVT
2008: Ingvar Hedlund, Expressen
2009: Elisabet Höglund, TV4
2010: Kerstin Holm, SVT
2011: Lennart Modig, TV4
2012: Karin Henriksson, SvD
2013 Anders Öhlund, Rapport
2014 Kenth Bergmark, Norrbottens-Kuriren

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Guldkrattan

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.