Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Vem vill du se som årets vinnare?

Publicerad: 24 oktober 2013, 09:04

Några av de tidigare Guldkrattan-vinnarna.

Foto: Andreas Elgstrand.

Nu startar förberedelserna för årets mest prestigefyllda journalistpris. För tionde gången delar Resumé ut Guldkrattan. Vem vill du se som årets vinnare? Nu har du chansen att nominera.


Ämnen i artikeln:

Guldkrattan

Förra året befann sig SvD:s Karin Henriksson för en gångs skull på semester onåbar på en båt i Karibien. När hon kom i land fick hon beskedet: Du har vunnit Guldkrattan. TV4:s Lelle Modig firade priset genom att strax efter låta sig nätas som en julgran.

Det har blivit traditions- och prestigefyllt, många håller det för långt viktigare som journalistisk utmärkelse än sådant som Stora journalistpriset, Guldspaden eller liknande.

Den 21 november, som av en slump samma dag som Stora journalistpriset avslöjas, delas Guldkrattan ut. Men den alenarådande juryn vill inför sitt vidare arbete ha in förslag utifrån.

Så kom med förslag på reportrar som utmärkt sig i prisets anda. Skicka din nominering med en kort motivering till: janne.sundling@resume.se

Kriterierna för att bli nominerad för Guldkrattan är som vanligt:

"Guldkrattan delas ut till den mästerliga fältreporter som under året bäst lyckats slå an den allmänmänskliga tonen i den svenska folksjälen. Som skriver artiklarna eller gör inslagen som alla älskar att tala om. Utan att vi riktigt begriper varför."

Förutom äran i priset utdelas en prissumma på 7 500 kronor till mottagaren.

FAKTA/Tidigare Guldkrattevinnare

2004: Tommy Schönstedt, Expressen
2005: Svante Lidén, Aftonbladet
2006: David Baas, Metro (numera Expressen)
2007: Göran Åhgren, SVT
2008: Ingvar Hedlund, Expressen
2009: Elisabet Höglund, (då TV4)
2010: Kerstin Holm, SVT
2011: Lennart Modig, TV4
2012: Karin Henriksson, Svenska Dagbladet

Janne Sundling

Ämnen i artikeln:

Guldkrattan

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News