Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Vetenskap nästa för Linda Nyberg

Publicerad: 11 januari 2008, 09:03

Från kungligheter till de senaste forskningsrönen. Tvära kast för Linda Nyberg. Hennes första programledaruppdrag på SVT blir Vetenskapsmagasinet.


Linda Nyberg. Foto: Isabelle Ödesjö.

I början av december berättade Resume.se om Linda Nybergs övergång från TV4 till SVT.

– Vi vill satsa på Linda. Hon är en kreativ och idérik person och en bra journalist med ett tilltal som vi till vissa delar saknat när det gäller samhälls- och faktaprogram, sa SVT:s programdirektör Annie Wegelius och fortsatte:

– Linda är mycket användbar. Hon kan göra allt från kungaprogram till att intervjua Clark Olofsson. Dessutom är hon tjej – en ung och kul tjej.

Nu är det klart vad Linda Nyberg ska börja med att sätta tänderna i på SVT. Expressen och Aftonbladet skriver att hon ska vara programledare för Vetenskapsmagasinet. Första avsnittet sänds den 8 april.

– Vetenskap är ju ett brett och stort ord och många kanske mest kopplar ihop det med rymden. Men det är ju så mycket annat också, säger Linda Nyberg till Aftonbladet.

Men först kommer hon att synas i rutan – i TV4. På måndag börjar nämligen hennes förinspelade programserie ”Prinsar och prinsessor” som hon jobbade med under fjolåret.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.