Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

VF stänger Schulmans blogg

Publicerad: 18 mars 2008, 19:30

Värmlands Folkblads chefredaktör Peter Franke har beslutat att stänga bröderna Schulmans blogg efter att de skrivit ett inlägg om TV4:s recensent Cicci Renström Suurna. – När Alex Schulman slutade att blogga på Aftonbladet i höstas skrev han att bloggen hade blivit ett monster. Jag kan använda samma ord, skriver Franke på VF.se.


Bröderna Schulmans blogg på VF.se har varit en succé för tidningen om man räknar klick. Men nu är det slut. I dag toppar man nätsidan med en förklarande krönika av chefredaktören Peter Franke, som skriver:

– Det som bloggläsarna tycker är fräck och rolig humor blir för andra förolämpningar och nätmobbing. [...] Vi har som tidning ett ansvar för samtalstonen i samhället. [...] Sexism, mobbing och förnedring har jag och andra motarbetat på denna ledarsida.

Anledningen till att man slutligen stänger bloggen är ett inlägg som handlar om TV4:s recensent Cicci Renström Suurna som publicerades tidigare i mars. Då skrev Calle Schulman om Renström Suurna:

"Får krypningar av henne så här tidigt på morgonen. För man märker att hon är osympatisk. Att hon är otrevlig. Inte alls snäll. Utan intrigant. Skitsnackande. Elak. En klimakterie-skata."

och fortsatte:

"Och SOM hon vill knulla med Steffo Törnquist! Har ni sett det? Det är ju snigelspår efter henne över hela jävla studion!"

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.