Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

VG toppar med babyyra – på tvåårsdagen av Breiviks massaker

Publicerad: 22 juli 2013, 09:19

I dag är det två år sedan Anders Behring Breiviks bomber i Oslo och massaker på Utøya. Då väljer Norges största kvällstidning, Verdens Gang, att toppa sajten med födseln av Prins William och Kate Middletons barn.


Ämnen i artikeln:

Verdens GangAnders Behring Breivik

Den 22 Juli, ett datum som för alltid kommer att vara förknippat med de 77 personer som dödades av Anders Behring Breiviks bomber i Oslo och skott på Utøya. Trots att händelsen är ett nationellt trauma har Norges största kvällstidning Verdens Gang valt att toppa sin sajt med födseln av Prins William och Kate Middletons första barn i Storbritannien.

– Vi valde att toppa med 22 juli tidigare under dagen och gör en kontinuerlig uppdatering under dagen. Det här är en stor nyhetsdag med 22 juli, kungabarnet i Storbritannien och Espen Barth Eides presskonferens i Dubai kring fallet Marte som alla är toppnyheter, säger Geir Arne Kippernes, nyhetschef för vg.no till Resumé.

Vad har ni fått för reaktioner från läsarna?
– Inga alls som jag har uppfattat.

Geir Arne Kippernes tror att sajten återigen kommer att toppas av 22 juli när minnesgudstjänsten hålls till minne av offren senare i dag.

– Det är en stor kontrast till hur 22 juli uppmärksammades förra året. Samtidigt är det händelser som aldrig får glömmas. Dagen kommer att leva kvar i nyhetsrapporteringen många år framöver, säger han.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.