Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Vi är den mest krävande kunden hittills”

Publicerad: 8 februari 2012, 09:11

Expressens nya utseende. En stor nyhet är nyhets-rotatorn.

Nu har Bonnier Digital försett även Expressen.se med Episerver och nytt utseende. Flera Bonnier-sajter har fått problem, men hittills har det gått bra för Expressen som i dag lanserar nya sajten. – Vi har beredskap för att tillfälligt lämna Episerver och återgå till Polopoly om det skulle bli driftsproblem, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson till Resume.se.


Bonnier Tidskrifter-sajterna samt Bonnier-kollegerna DN.se, Di.se och nu Expressen.se har bytt till Episerver. Expressen kör nu skarpt med det nya publiceringsverktyget och har i samma veva fått ny design.

– Vi har velat fräscha upp formen utan att göra en stor redesign. Överst på sajten finns det nu exempelvis en "rotator" som växlar mellan nyheter och som med Photoshop-redigeringen ger en stark kvällstidningskänsla. Vi har också centrerat och breddat sajten till 540 pixlar samt ökat graden blålänkar på startsidan och i texterna från 11 till 14 punkter, säger Thomas Mattsson till Resume.se.

Någon i teknikgänget på Bink (numera Bonnier Digital) säger att den är mer lik Aftonbladets sajt. Kommentar?
– Det kan jag inte bedöma, men Bink har sagt att Expressen.se varit den mest krävande kunden hittills och det förklaras väl av att det är en stor och rätt komplicerad sajt. Men samarbetet med bland andra Binks projektledare Fredrik Wallström har fungerat bra och många på redaktionen hos oss, som Jakob Wagner och Tobias Rosvall och på slutet också Joakim Svensson, har gjort ett kanonjobb. Jag vill verkligen tacka alla som bidragit i detta projekt.

Hur fungerar Episerver för er? Svettigt, precis som för oss på Resume.se?
– Det fungerar, men vi har ju bara varit uppe några timmar. Man får nog ha överseende med eventuella barnsjukdomar, men vi har beredskap för att tillfälligt lämna Episerver och återgå till Polopoly om det skulle bli driftsproblem.

Hur har övergången gått?
– Jag är nöjd. Vi har väntat på den nya sajten en tid för att bland annat kunna erbjuda en ny tv-spelare, satsningen på rörlig bild är otroligt viktig för Expressen.se och nästa steg för oss blir att fortsätta arbetet med betaltjänster. Vi vill öka konsumentintäkterna, och med den nya sajten på plats kan det prioriteras.

Hur många timmar sov du i natt? Satt du vid spakarna?
– Jag var hemma, men Mattias Carlson som är redaktionschef för Expressen Digitala Medier var på plats.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.