Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Vi är förbannade och ledsna”

Publicerad: 5 juni 2013, 10:24

Nedläggning, försäljning eller nättidning? I dag avgör riksdagsstyrelsen ödet för tidningen Riksdag & Departement. Men de anställda får inget veta förrän på måndag: – Vi är förbannade och ledsna, säger fackombudet Staffan Thulin.


Ämnen i artikeln:

Riksdag & Departement

Tidningen Riksdag & Departement startades 1975 och har 8 000 i upplaga. Den har gått med några miljoner i förlust varje år, men anses oundgänglig för alla som är intresserade av nyheter från svensk politik. Tidningen har åtta rutinerade journalister och har belönats för sin politikbevakning.

I mars tillsattes en utredning om tidningens framtida ägar- och driftsform. Klockan ett i dag samlas riksdagsstyrelsen för att ta beslut om tidningens framtid.

Enligt Resumés källor är Allianspartierna eniga om att tidningen bör säljas, Vänsterpartiet motsätter sig försäljning och de övriga partierna vill villkora en försäljning på att den hamnar hos en seriös ägare.

Det mesta pekar alltså på att Riksdagen säljer sin nyhetstidning. Men på strikt formella grunder har riksdagsdirektör Kathrin Flossing beslutat att hemlighålla beslutet för de anställda. Protokollet måste justeras först och då kan de berörda få besked först efter långhelgen.

– Jag har vädjat till både personalchef och stabschef och vi har till och med mbl-förhandlat om rätten att få veta, säger ST:s platsombud Staffan Thulin. Det besked vi får, indirekt, från Kathrin Flossing är ett blankt nej.

– Hur medlemmarna reagerat? Klart de är upprörda, ledsna och förbannade. Det är inte kul att gå på helg i ovisshet.

Resumé har förgäves sökt riksdagsdirektör Kathrin Flossing.

- Hon förbereder nu styrelsen och sitter upptagen, säger hennes sekreterare Daniel Lindholm

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Ämnen i artikeln:

Riksdag & Departement

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.