Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Vi är Sveriges bästa plantskola”

Publicerad: 8 april 2014, 11:16

Douglas Roos, grundare av Nyheter24.

Foto: Andreas Elgstrand.

Kvällstidningarna värvar Nyheter24-medarbetare på löpande band. – Expressen och Aftonbladet vill göra samma sak som vi gör. Vi är Sveriges bästa plantskola, säger Douglas Roos, grundare av Nyheter24, till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Ehsan FadakarAftonbladetDouglas RoosNyheter24ExpressenErik Carlsson

Det fanns en tid då Nyheter24 fick utså spott och spe för sina högt uppsatta mål. Ingen i branschen trodde på den nya nyhetssajten.

Men i dag är läget annorlunda. Nyheter24 har med en liten redaktion nått över en miljon unika besökare på veckobasis. Metoden att använda sociala medier som en naturligt integrerad del i nyhetsarbetet har burit frukt, och de stora drakarna imponeras över uppstickarens framfart.

Ett helt gäng medarbetare har på kort tid värvats av kvällstidningarna. Chefredaktören Ehsan Fadakar gick till Aftonbladet, och Expressen har rekryterat Erik Carlsson, Emma Malmlöf och nu senast Andreas Häggström.

– Det är alltid tråkigt att förlora värdefull kompetens, men samtidigt är vi stolta och glada – det här är ett jättebevis på att det vi gör är sjukt rätt, säger Douglas Roos.

För Douglas Roos är det naturligvis skönt att den utdömda satsningen har lyckats.

– Det enorma motstånd vi mötte i början använde vi som bränsle. Nu siktar vi på två miljoner unika besökare och att vi ska bli en helt etablerad del i nyhetskonsumtionen – att folk pratar om oss.

Efter Andreas Häggströms övergång till Expressen ska Nyheter24 nu utöka till två nyhetschefer – Matilda Andersson och Viktor Adolfsson.

– Vi attraherar folk, och ser en jättestor skillnad nu jämfört med tidigare i vilka som söker sig till oss, det är mycket kompetenta journalister. Klarar man av att jobba här klarar man allt, säger Douglas Roos.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.