Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Vi-butikerna ger sig efter enskild handlare

Publicerad: 25 juli 2008, 08:20

Korgpilen i Stinsens köpcentrum, norr om Stockholms innerstad, har fortsatt att använda varukännetecknet Vinn Stormarknad trots att medlemskapet till Vi-butikerna upphört. Nu hotas ägaren av ett skadeståndskrav på fem miljoner.


2,5 miljoner kronor per påbörjad månad, räknat från den 1 juni, som Korgpilen fortsätter att använda föreningens varukännetecken Vinn Stormarknad. Det kräver Vi-butikernas ekonomiska förening som för cirka en vecka sedan lämnade in en stämningsansökan till tingsrätten.

Hittills uppgår skadeståndskravet till fem miljoner kronor.

Butiksägaren valde själv att avsluta medlemskapet och han blev enligt Vi-butikerna i samband med detta informerad om att han var tvungen att ge upp varumärket.
”Trots detta har svarandena valt att efter medlemskapets upphörande fortsatta att i mycket stor omfattning marknadsföra och bedriva sin verksamhet med användandet av varumärket”, skriver Vi-butikerna i stämningsansökan.

Varumärket syns bland annat på personalen kläder, kvitton, på förmånskort, hemsidan flygblad och bärkassar.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.