Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Vi hade klickfest

Publicerad: 12 oktober 2011, 13:33

DN:s artikel ”Pojkar som fått y-namn hamnar oftare i kriminalitet” har fått rejäl spridning i sociala medier – bland annat delades den 10 000 gånger på Facebook under gårdagen. På DN.se var det klickfest. – Det är galet, säger Anna Åberg. t.f chef för DN.se, till Resume.se.


Artikeln handlar om att män vars namn slutar på ett ”Y” tycks löpa större risk att hamna i fängelse. Under gårdagen delades artikeln 10 000 gånger på Facebook – på DN.se hade den 50 000 läsningar
– Vi hade klickfest här i går, säger Anna Åberg.

Artikeln är från början publicerad som en Insidan artikel i pappersutgåvan av tidningen.
– Ibland blir de artiklarna bra lästa, ibland inte. Jag skulle nog chansa på att det här är den mest lästa av Insidan-artiklarna.

En gång tidigare har hon varit med om att en artikel delats i den här utsträckningen. Den gången handlade det om ”Nynazister föll för pr-trick”.
– Jag har för mig att den hade ungefär samma antal delningar under första dagen. Den satte nytt delningsrekord med råge.

Christian Ström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.