lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Vi har städat upp

Publicerad: 20 oktober 2011, 10:16

När Thomas Grahl tillträdde som vd för Skånska Dagbladet brottades man med lönsamhetsproblem. Efter en stor omorganisation där nästan en tredjedel av personalen fick lämna visar nu bolaget positiva resultat. – Vi har städat upp, byggt om och förnyat företaget, säger Thomas Grahl, som nu avgår som vd för Skånska Dagbladet, till Resume.se.

Ämnen i artikeln:

Thomas GrahlSkånska Dagbladet

CS

Christian Ström


Thomas Grahl. Foto: Ola Torkelsson.

När Thomas Grahl tillträdde som vd för Skånska Dagbladet hade bolaget svåra problem att få igång lönsamheten. 2008 redovisade man ett resultat på – 64 213 000 kronor, trots en omsättning på 349 miljoner kronor.

Stora personalnedskärningar genomfördes och mellan 2008 och 2010 kapades 100 tjänster. Omorganisationen var möjlig tack vare de stora tillgångar som bolaget samlat på sig sedan tidigare.

2010 omsatte AB Skånska Dagbladet 340 miljoner kronor och redovisade en vinst på sex miljoner kronor.

Nu står det klart att Thomas Grahl lämnar sin tjänst.
– När jag kom hit lovade jag styrelsen att sitta i minst tre år. Eftersom jag har ett halvårs uppsägningstid så valde jag att säga upp mig nu. Styrelsen sa då att jag kunde sluta direkt och att de istället tar in en tillförordnad vd, säger Thomas Grahl.

Hur ser du tillbaka på tiden som vd?
– Det har varit både kul och spännande. Det har hänt otroligt mycket positivt under den här tiden och det är en resa som det är få förunnat att vara med om, säger han och fortsätter:

– Vi har städat upp, byggt om och förnyat företaget. Vi gör i dag saker som vi aldrig gjort förut, som till exempel en söndagstidning. Vi har vänt ekonomin från förlust till att vara i balans både i fjol och i år. Det känns privilegierat att ha varit med om det.

Hur ser det ut nu för egen del?
– Jag vet inte. Att vara vd för Skånska Dagbladet är jättekul och spännande men innehåller också väldigt mycket arbetsuppgifter. Man har inte tid att gå och fundera på vad som händer senare.

AB Skånska Dagbladet ägs av ett stort antal privatpersoner och föreningar.

Johan Krönmark, som tidigare varit vd för Norra Skåne, har nu utsetts till t.f vd.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev