Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Vi har varit dopade”

Publicerad: 16 oktober 2012, 10:52

Håkan Rudels, förlagsdirektör vid Bonnierförlagen

Foto: Pressbild

I dag kunde Resumé avslöja att Bonnierförlagens direktör Håkan Rudels meddelade om de kraftiga besparingarna som väntar förlaget. Succéer som Zlatan-biografin, Camilla Läckbergs böcker och Nobelprisvinnare har dopat de senaste årens rekordresultat, säger Håkan Rudels till Resumé. – Utan tvekan kommer folk att få gå.


Ämnen i artikeln:

BonnierförlagenHåkan Rudels

I dag samlade Bonnierförlagens ledning sina medarbetare i ABF-Husets hörsal på Sveavägen i Stockholm. Förlagsdirektören Håkan Rudels ledde stormötet och gick igenom riktningen de närmaste tre åren.

– Efter två rekordår resultatmässigt måste vi nu dra ner på kostnadssidan och fokusera mer på det digitala. Vi måste anpassa våra kostnader som har skenat i väg på en svag bokmarknad, säger Håkan Rudels till Resumé.

Hur stora nedskärningar handlar det om?
– Jag kan inte nämna några belopp, men vi kommer att se över hela vår verksamhet.

Bonnierförlagen genomförde en genomgripande organisationsförändring 2008 då man bland annat flyttade all verksamhet till Sveavägen. De senaste åren har säljsuccéer som David Lagercrantz Zlatan-biografi, Camilla Läckbergs deckare och titlar från Nobelprisvinnare skyddat Bonnierförlagen från sämre resultat.

– Kostnaderna har ökat i en rask takt och de här kommersiella succéerna har gjort att vi klarat att hålla ett normalläge. Vi har varit dopade, säger Håkan Rudels.

Hur många kommer att tvingas lämna?
– Vi är inte där än, men utan tvekan kommer folk att få gå.

Vad har du fått för reaktioner?
– Det är klart att många tycker att det här är trist.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.