Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Vi har varit stilbildande för andra tv-hus”

Publicerad: 30 maj 2012, 08:47

Manfred Aronsson.

Foto: Jonas Eltes.

Manfred Aronsson lämnar som vd för MTG TV efter nära fem år. Han tycker att MTG har bildat skola för hur man skapar en effektiv programportfölj: – Vi har jobbat stenhårt med hösttablån och det känns verkligen som att det är rätt tidpunkt för mig att lämna över som vd, säger han.


Ämnen i artikeln:

MTGManfred Aronsson

Manfred Aronsson har ett långt förflutet inom MTG. Han började som så  kallad  Luma, vilket enkelt förklarat är en beteckning på MTG:s  trainees som kom först på morgongen och tände lamporna och släckte när  man gick sist av alla.

Han lämnar nu posten som vd för MTG TV, enligt egen utsago på eget bevåg.

Han har inte klart med något nytt jobb.

Manfred  Aronsson tycker ändå att han lämnar med flaggan i topp trots att MTG  har haft vikande tittarsiffror under den senaste perioden:
– MTG  har lyckats skapa en ledande kanalportfölj under de senaste fyra åren  med TV3 som moderkanal för TV6, TV8 och TV10. Jag tycker att vi har  varit stilbildande för andra tv-hus. Om man exempelvis tittar på TV4 har  ju de gjort samma sak för sina nischkanaler, medan man tidigare jobbade  med brand extension, säger Manfred Aronsson.

Han är inte särskilt  intresserad av att diskutera TV3:s senaste tittarras, utan menar att  MTG är väl positionerat inför hösten med en helt ny tv-tablå:
–  Man måste förstå att tittandet har fragmenterats och då krävs det en  riktigt bra kanalporfölj för att vinna kriget. Sedan tar det ju alltid  lite tid innan en ny tv-tablå sätter sig, säger Manfred Aronsson.

Då  vi talade med Bizkit hävdade man att ni har flyttat runt programmen i  kanalerna, vilket gjort att ni har tappat er breda inriktning på TV3?
–  Jag respekterar Bizkit, men man måste komma ihåg att de inte är något  tv-hus och därmed heller aldrig lanserat några kanaler, säger Manfred  Aronsson.

Hur ser du på att du lämnar MTG efter alla dessa år?
– Jag tycker att det har varit en fantastisk tid och det blir aldrig tråkigt där, säger Manfred Aronsson.

Hur ser du på att Joachim Nordlind tar över – i alla fall tillfälligt?
–  Det är inte riktigt min sak att svara på, men så mycket kan jag väl  ändå säga att jag har jobbat ihop med honom och vet att han är en  utomordentlig ledare, säger Manfred Aronsson.

Han har inte klart med vad han ska göra härnäst, men en sak är klar och det är att han ska tillbringa mer tid med familjen:
– Jag är ledig tills vidare efter en lång och arbetsam period, säger Manfred Aronsson.

Vi har källor som säger att du fick sparken?
– Det är helt fel, säger Manfred Aronsson.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

MTGManfred Aronsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.