Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Vi hyllar det långa reportaget"

Publicerad: 11 januari 2008, 16:11

Sverige har fått en ny sportsajt – laddad med långläsning. Nyfödda Sportstory.se ska utgöra en motvikt till de korta nyhetstexterna på nätet. – Vi vill ta tillbaka reportaget, säger Anders Cedhamre, en av grundarna.


Sportstory.se.

I dag dök det upp en ny svensk sportsajt. Den heter Sportstory.se och är grundad av sportjournalisterna Anders Cedhamre och Anders Bjuhr.

Där får korta rappa nyhetstexter stå tillbaka för lång fördjupande läsning – allt från fotboll och hockey till basket och simning.

– Sajten är en hyllning till det långa sportreportaget. Det finns ett sug efter att läsa längre texter, det finns inte så mycket reportagejournalistik på nätet. Svenskafans.com har en ansats, men det finns en lucka att fylla. Vi tror att folk har tid att sitta och läsa längre reportage, säger Anders Cedhamre.

Inspirationen kommer främst från USA, enligt Anders Cedhamre.

– Där finns det mycket bra reportagejournalistik på nätet, exempelvis på ESPN och Sportingnews, säger han.

Varje tisdag ska ett nytt sportreportage dyka upp på sajten. Däremellan ska sidan uppdateras med texter från sajtens nya krönikörer – IFK Göteborgs Stefan Selakovic och portugalproffset Pontus Farnerud. Dessutom finns en redaktionsblogg och länkar till snabba sportnyheter från svenska nyhetssajter.

Sajten ska finansieras med annonsintäkter, men jakten på annonsörer har ännu inte börjat på allvar.

– Det är steg två. Vi ville sjösätta sajten först, säger han.

Anders Cedhamre har tidigare arbetat som chefredaktör för Viasatsport.com och jobbar numera som informationschef på basketklubben 08 Stockholm samt som frilansande kommentator för Sveriges Radio. Anders Bjuhr är frilansande sportjournalist med uppdrag hos bland annat Viasat Sport där han är fotbollskommentator.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.