måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Vi i Villa hjälper migranter med vatten och avlopp

Publicerad: 3 februari 2017, 13:20

Foto: Wikimedia Commons

En del av redaktionen åker tillsammans med FM Mattsson och Grabber ner till flyktinglägret Ritsona för att göra bygga bostäder samt vatten- och avloppssystem.

Ämnen i artikeln:

Vi i villaFlyktingkrisen

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


I mars 2016 stängdes gränserna till Europa för migranter från omvärlden. I dag sitter 60 000 av dem fast i undermåliga förhållanden i läger runtom i Grekland.

Vi i Villa annonserar i dag att delar av deras redaktion tillsammans med FM Mattsson och Grabber åker ner till lägret i Ritsona för att förbättra migranternas boendesituation.

– I en orolog tid är det viktigare än någonsin att hjälpa varandra. Vår kunskap om hus och boende är stor och då faller det sig naturligt att bidra med det vi kan på plats, säger Anders Carlén, chefredaktör på Vi i Villa.

FM Mattsson kommer att bidra med rörmokare medan Grabber skickar ner ett team snickare. Delegationen kommer även köpa in en container med verktyg så att migranterna själva kan hjälpa till i arbetet.

– Utöver ett fungerande boende saknas det material för sömnad, och barnen har efterfrågat saxar, lim och papper – därför har vi startat en insamling via Swish, och vi hoppas självklart att så många som möjligt vill hjälpa till genom att skänka pengar, säger Anders Carlén.

Delegationen åker ned den 16 februari.

Vill du bidra till Vi i Villas insamling? Skicka ditt bidrag till swishnummer 070 369 25 17 och märk med "Grekland".

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev