torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Vi i Villas chefredaktör slutar

Publicerad: 27 april 2012, 09:39

Vi i Villas chefredaktör Stina Abenius slutar för att starta eget - igen. Foto: Pressbild.

Stina Abeinus började som chefredaktör för Vi i Villa i januari 2010 efter att ha kommit från Tara. Nu slutar hon för att jobba med sin man Anders Abenius bolag - Anders Abenius AB. Han är också delägare i reklambyrån Ord & Bild:
– Jag har hört att om man redan har ett bra förhållande så blir det bara ännu bättre om man jobbar ihop medan det omvända gäller om man har ett dåligt förhållande, säger Stina Abenius i en exklusiv intervju med Resume.se

Ämnen i artikeln:

Stina AbeniusExpressenMediaMedier

KB

Karl-Johan Byttner


Gratistidningen Vi i villa har 2,1 miljoner läsare per nummer och är därmed Sveriges mest lästa tidning.

Nu väljer alltså Stina Abenius ändå att hoppa av som chefredaktör – hon slutar i juni:
–  Jag har erfarenhet från kvällspress, morgonpress, tidskrifter och nu  senast gratistidningar i form av Vi i Villa. Jag längtar efter ett  friare liv som egenföretagare och vet att många företag inte hinner  utveckla sina projekt fullt ut och det är här som jag hoppas komma in i  bilden, säger Stina Abenius.

Fokus ligger på tidningar och utveckling av detsamma. Hon räknar med att kunna erbjuda tjänster som rör alltifrån omvärldsbevakning till att ta fram dummys.

För ledningen på Vi i Villa kommer nog ändå inte beskedet som en kalldusch:
–  Det har varit två roliga år på Vi i Villa, men jag har varit tydlig med  att jag var sugen på att starta eget redan då jag tillträdde för två år  sedan, säger Stina Abenius.

Hon berättar också att hon redan har smygstartat lite trots att hon lämnar tidningen först i juni. Hon har nämligen endast jobbat 20 procent sedan i april.

Du  måste vara ganska välbetald som chefredaktör för Sveriges mest lästa  tidning. Många kanske skulle tycka att det är var väl vågat?
– Jo,  haha. Jag kan väl säga att det som jag har fått in på min egna  verksamhet än så länge inte ligger i närheten av det jag har i lön,  säger Stina Abenius.

Hon berättar samtidigt att det inte är första  gången som hon ger sig på det här med starta eget.

Hon slutade på  Expressen 1998 och körde egen verksamhet i fem år innan det återigen var  dags att komma tillbaka till Expressen:
– Det finns för- och  nackdelar med allt, men vad jag gillar med att ha eget företag är  frihetskänslan av att kunna få verka i många olika sammanhang, säger  Stina Abenius.

Hon berättar det inte är klart vem som tar över chefredaktörposten för Vi i Villa, men att detta blir klart inom kort.

Vad är dina viktigaste erfarenheter från tiden på Vi i Villa?
–  Man måste sälja hårdare än någonsin när man jobbar med gratistidningar  och vi hade omkring 30 redaktionella sidor att spela på. Så man måste  behålla den journalistiska integriteten när tidningen består av 60  procents annonser, säger Stina Abenius.

Bor du själv i villa och lever du som ni lär. Det vill säga kör massa projekt i huset?
– Ja, det gör jag. Jag kanske inte är jätteduktig själv, säger Stina Abenius.

Hur ser du egentligen på renoveringstrenden i Sverige?
–  Det har också varit en utmaning. En del vill gärna vara duktiga men är  det inte och då har vi jobbat med att ge tips till billiga och duktiga hantverkare, medan vi samtidigt måste behålla hög nivå för de som är  avancerade. Men jag håller med om att det råder lite av en  inredningshysteri landet, säger Stina Abenius.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev