Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Vi inspireras av Huffington Post”

Publicerad: 25 mars 2014, 14:10

Dan Edström.

Foto: Expressen.

Expressen satsar på att bygga ett starkt team med fokus på sociala medier. Idag stod det klart att Expressen plockar in Janna Holmqvist, som har varit ansvarig för sociala medier på Södermanlands nyheter.


Ämnen i artikeln:

Erik Carlsson

Dan Edström är chef för Expressens satsning på sociala medier.

Han har  jobbat länge inom Expressen och varit alltifrån biträdande nöjeschef och  nattchef till att ha lett it-projekt.

– Det här är det roligaste jag  har gjort. Nu får jag jobba med unga begåvade reportrar och lära mig  massa nya saker, säger Dan Edström, chef för Expressens sociala  medier-satsning.

Idag stod det klart att Expressen plockar in  31-åriga Janna Holmqvist, som har varit ansvarig för sociala medier på  Södermanlands Nyheter.

Hon ansluter sig till teamet som förutom  chefen Dan Edström består av Erik Carlsson, som kom från Nyheter24 under  november förra året och Emma Malmlöf som var nöjesredaktör på Nyheter24  och precis har börjat på Expressen.

Metro satsar en hel del på sociala nyheter inte minst med tanke på sin sista sida. Har ni inspirerats något av dem?
–  Nej, man gör visserligen ett intressant arbete med Metro inom det  området, men vi har tittat på hur stora internationella sajter jobbar  med olika ämnesval, säger Dan Edström.

Han nämner bland annat  inspirationskällor som Huffington Post, Upworthy och Gawker, men även  lmer klassiska tidningar som The Independent.

– Man har mycket att  vinna på att vara bra i sociala medier. Vi har chansen att nå ut till  många läsare som normalt sett inte följer oss, säger Dan Edström.

Han nämner bland annat Expressens avslöjande om arbetsvillkoren på Qatar Airways som fick stor internationell spridning.

–  Den engelska versionen av den artikeln var mest läst den veckan och den  svenska versionen blev näst mest läst. Sociala medier ger också stor  experimentlusta och jag är rätt nätnördig av mig, säger Dan Edström.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Erik Carlsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.