Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Vi måste hitta en jäkligt duktig människa”

Publicerad: 29 maj 2015, 13:08

Björn Löfdahl, programdirektör Sveriges Radio

Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

I måndags blev det känt att Anne Lagercrantz slutar som chef för Ekot på Sveriges Radio. Programdirektör Björn Löfdahl berättar för Resumé att sökandet efter en ny chef har börjat.


Ämnen i artikeln:

Björn LöfdahlAnne LagercrantzMichael Österlund

Under rekryteringsprocessen kommer Anne Lagercrantz att ersättas av biträdande Ekochefen Michael Österlund. En process Björn Löfdahl räknar med kan ta hela hösten.

–Men vi har ingen panik. Ledningen är stabil, Michael Österlund erfaren och medarbetarna duktiga så det kan få ta tid. Vi vill ju hitta den bästa, säger Björn Löfdahl.

Han berättar vidare att rekryteringsprocessen redan inletts genom att de satt igång med att försöka hitta en rekryteringsfirma de kan ta hjälp av.

–En sådan här rekryteringsprocess är ganska omfattande och har många steg. Först ska vi välja en byrå, sedan letar byrån upp kandidater. Därefter genomförs ett antal intervjuer och av dem som kallats till intervju är det någon som kommer att visa sig vara bäst och då får den personen jobbet.
–Men vi vet inte än om vi kommer kunna annonsera ut tjänsten före eller efter sommaren, eftersom semestrarna krockar lite med processen.

Vad söker ni för person?
–Vi söker Sveriges bästa chef för en nyhets- och aktualitetsredaktion. Att vara chef för Ekot innebär ett väldigt brett spektrum av uppgifter. Det handlar om allt ifrån daglig nyhetsproduktion till kontakten med 22 korrespondenter, så vi måste hitta en jäkligt duktig människa.

Finns det några tänkbara kandidater?
–Det gör det säkert, men jag avvaktar alltid tills man ser vilka som söker tjänsten innan jag ens funderar över den saken. De som är riktigt duktiga och intresserade av jobbet – de ska söka.

Linnéa Kihlström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.