Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Vi överväger att låta Colbert låna kontot”

Publicerad: 21 juni 2012, 11:21

Foto: Colbert Report.

Den amerikanske komiker Stephen Colbert har i drygt en veckas tid bett om att fått chansen att låna @sweden-kontot i Visit Swedens Grandprix-vinnande projekt Curators of Sweden. Visit Swedens marknadschef Maria Ziv tycker att förslaget är frestande: – Vi stänger inga dörrar för honom, men den stora frågan handlar om han kan bidra till att ge en diversifierad bild av Sverige, säger hon.


Ämnen i artikeln:

Maria ZivStephen ColbertSonja AbrahamssonVisit Sweden

Den amerikanske komikern Stephen Colbert är inriktad på politisk satir och leder programmet The Colbert Report.

Time utsåg honom till en av årets 100 mest inflytelserika personer år 2006 - hans show har blivit mycket populär i USA.

Internationella  medier skrev nyligen om att Visit Swedens projekt Curators of Sweden  har gått överstyr sedan bloggerskan Sonja Abrahamsson lånat  @sweden-kontot och kommit med kontroversiella inlägg om judar.

Stephen  Colbert har inte varit sen att haka på diskussionen, utan har i drygt  en vecka enträget bett om att få låna @sweden-kontot och själv få chansen att agera  Curator of Sweden.

Visit Swedens marknadschef Maria Ziv håller för närvarande på och suger på karamellen:
–  Han har redan bett om detta i tre inslag. Vi tycker att det är kul att  han håller på och det drar mycket uppmärksamhet till kontot. Vi får  massa nya followers varje gång han nämner projektet, säger Maria Ziv.

Hon är på hemväg från Cannes efter att Visit Sweden har lyckats vinna ett Grand Prix-lejon för projektet:
– Jag går forfarande och myser, säger Maria Ziv.

Så  sent som för en vecka sedan meddelade Sergio Guimaraes från Svenska  Institutet att Stephen Colbert får vänta tills man har bestämt sig.

Maria  Ziv berättar dock att Visit Sweden diskuterat Stephen Colberts  eventuella medverkan intensivt på sistone.

Beslut  fattas under nästa vecka, men den stora frågan är om Stephen Colbert  kan bidra till att ge en diversifierad bild av Sverige eller ej – vilket  är grundtanken med projektet.

Det borde väl inte vara så svårt.   Utländska medier har talat om det mörka Sverige efter Stieg  Larsson-böckerna och sedan kom judeinläggen från Sonja Abrahamsson på  @sweden. Han kan väl berätta om vad han har för bild av Sverige?
–  Jo, men han är en komiker så man vet aldrig vad som skulle hända om han  fick låna @sweden-kontot. Så vi har inte bestämt det hela, utan vi  tittar för närvarande på för- och nackdelar, säger Maria Ziv.

Hon meddelar att Visit Sweden räknar med att fatta beslut i frågan under nästa vecka.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.