Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Vi satsar hårdare än någonsin på ettorna”

Publicerad: 22 februari 2012, 13:24

Sportbladets etta i dag.

Pontus Wernblooms pojkdröm gick i uppfyllelse i går då han kvitterade mot självaste Real Madrid på stopptid i Champions League. Då gjorde Sportbladet en förstasida inspirerad av den klassiska sportserietidningen Buster. – Det kändes ju som en Buster-story, fullständigt klockrent, säger sportchefen Håkan Andreasson till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Håkan AndreassonSportbladet

Landslagsmittfältaren Pontus "Boom Boom" Wenbloom blev hjälte för sitt nya lag CSKA Moskva i går när han i slutsekunderna klämde in 1-1 mot superlaget Real Madrid i Champions League.

Sportbladet ville illustrera den förverkligade pojkdrömmen och gjorde ettan i gammal klassisk Buster-stil. Buster, som gick i graven 2005, var länge en oerhört angelägen tidning för sportintresserade barn- och ungdomar.

–      Idén föddes under kvällen, det kändes ju som en Buster- eller Rekordmagasinet-story, så det var fullstädnigt klockrent, säger Håkan Andreasson som hyllar de "djävligt duktiga redigerarna och de kreativa nattcheferna".

Sportbladet har en tradition av kreativa förstasidor och har vunnit många priser genom åren.

I dagens mediebrus är det viktigare än någonsin att sticka ut och bjuda läsarna på något extra.

– Vi satsar hårdare än någonsin på ettorna. Det är viktigt för Sportbladets varumärke och det är också ett område där vi saknar konkurrens, säger Håkan Andreasson som berättar att många läsare uppskattat dagens förstasida.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.