Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Vi ska granska ledare"

Publicerad: 4 mars 2011, 17:15

Nylanserade ledarskapssidan motivation.se vill hjälpa och framförallt motivera beslutsfattare inom svenskt näringsliv att utvecklas och bli bättre. – Mycket på sidan handlar om företagande i grunden men vi kommer även kritiskt granska ledare och lyfta fram ett etiskt perspektiv, säger Per Winblad, vd för motivation.se.


Per Winblad. Foto: Per Winblad.

På sidan kan den som blir medlem ta del av intervjuer med olika arbetsplatser, läsa nyheter om näringsliv och företagande och få expertråd.

– Mycket kommer handla om företagande i grunden men vi kommer även kritiskt granska ledare och lyfta fram det etiska perspektivet, säger Per Winblad till Resume.se.

Varför har ni startat sajten?
– Det är oerhört viktigt för företag idag att visa upp ett attraktivt varumärke. Dessutom kommer det fler och fler yngre medarbetare som har nya värderingar och de efterfrågar en annan typ av ledarskap. Det finns en annan typ av medvetenhet idag, ett socialt ansvar, och det förväntas mycket av en ledare. Man måste hela tiden hämta ny kunskap och hålla sig uppdaterad om utvecklingen och det är där vi kommer in.

Hur kommer ni att finansiera sidan?
– Vi räknar med att skapa en attraktiv marknadsplats så att många annonsörer hittar till oss. Förutsättningen för att hålla en hög kvalitet är såklart att ha bra finansiering.

Hur ser framtiden ut?
– Vi har stora planer på att utveckla sidan och göra den mer interaktiv för våra medlemmar. Vår största uppgift är dock att vidhålla vår trovärdighet och sedan vill vi ju förstås försöka påverka svenskt näringsliv positivt.

Ser ni chef.se som er stora konkurrent?
– Vi riktar oss till samma målgrupp så på det sättet är vi ju såklart konkurrenter. Sedan kan jag tycka att ordet chef är ett lite gammalt begrepp, vi är nog fräschare på det viset. Ordet ”ledare” är större och mer rätt i tiden, tycker jag.

Bakom sidan står företaget Motivationskonsult AB.

Malin Carlehäll

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.