Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Vi ska mäta all webb-tv”

Publicerad: 9 maj 2012, 10:30

Magnus Anshelm, vd MMS.

MMS nytillträdde vd Magnus Anshelm räknar med att ha en standardvaluta klar för att mäta all form av webb-tv-produktion till hösten: – Alla större aktörer är på väg in, säger han i samband med Stockholm Media Week.


Ämnen i artikeln:

Magnus AnshelmLottie Knutson

Går verkligen 99 procent av webb-tv-produktion åt helvete? Den frågan debatterades idag, onsdag, i samband med Stockholm Media Week.

Fritidsresors Lottie Knutson var bland annat där och berättade om deras webb-tv-produktion Lotties Värld:

– Många organisationer har tröttnat på att försöka få media att berätta saker som man vill få ut. Vi gjorde en webbenkät och 50 procent tyckte att vårt program var lika bra eller bättre än Packat och Klart och När & Fjärran, säger Lottie Knutson.

Förutom Lottie Knutson deltog även Catt Olsson från Catt och Co, Nicklas Hermansson, tidigare chef på Aftonbladet Webb-TV, numera på Hard Hat, och MMS nytillträdde vd Magnus Anshelm.

Den sistnämnda gav publiken klara besked om vad som händer med mätningar av webb-tv-program framöver.

Planen är att ha en valuta klar till hösten som inte bara mäter tv-kanalernas play-tjänster, utan alla webb-tv-produktioner:

– Vi vill få in all rörlig bild på nätet, säger Magnus Anshelm.

Han berättade även att MMS snart kommer med ny statistik som visar att Fråga Olle hade flest tittare på webben, Top Model kom två och Big Brother. Fredrik Lindströms Svenska Dialektmysterier placerade sig också högt.

Catt Olsson berättade att hon tycker att ett drömuppdrag vore att få göra webb-tv åt PRO:

– Media är så fullt av icke-vuxna-människor. Äldre personer har humor och insikt så jag skulle vilja göra ett Vuxen-Knesset, säger hon.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.