Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Vi slipper rena uppsägningar"

Publicerad: 7 november 2008, 09:55

Det tycks lösa sig med erbjudandena om avgångsvederlag på Aftonbladets webb-tv. – Det är tillräckligt många intresserade, så det verkar som att vi slipper rena uppsägningsförfaranden, säger Torbjörn Ek på journalistklubben.


Aftonbladets webb-tv.

Samtliga fast anställda i webb-tv-gruppen på Aftonbladet-delägda bolaget RBS fick för en dryg vecka sedan erbjudandet om avgångsvederlag – sju månadslöner och en engångssumma på 30 000 kronor.

– Jag blev väldigt förvånad. Jag trodde verkligen inte att företaget ville bemanna ner, framför allt inte på det här området där man istället borde satsa. Det här är fel väg att gå, sa ordföranden för journalistklubben på Aftonbladet, Fredrik Lindén, om ledningens beslut.

De berörda hade till och med i onsdags på sig att ta ställning till erbjudandet. Och det lutar åt att det inte blir några rena uppsägningsförfaranden. Tillräckligt många har nappat.

Vilka som lämnar bestäms inom kort.

– Vi räknar med att folk ska få besked så snart som möjligt, i dag eller på måndag, säger Torbjörn Ek, journalistklubbens ordförande, sektionen för Rörlig Bild.

Hur ställer du dig själv till erbjudandet?

– Jag har varit tydlig med att jag tycker att det är ett bra erbjudande och jag har accepterat det, men berättat att jag allra helst vill vara kvar.

De som producerar webb-tv för Aftonbladets webb – 15 personer – ska i fortsättningen vara anställda inom Aftonbladet Nya Medier.

RBS ska inte ägna sig åt produktion utan i stället fokusera på sajterna tv.nu och s24.se samt olika utvecklingsprojekt.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.