Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Vi sparkar tre

Publicerad: 8 juni 2012, 14:40

Vi:s chefredaktör och vd Sofia Wadensjö Karén sparkar tre personer.

Foto: Pressbild.

Tidningen Vi har visat röda siffror i flera år i rad. Chefredaktören och vd:n Sofia Wadensjö Karéns uppdrag att vända trenden får konsekvenser för personalstyrkan. Nu får tre medarbetare lämna redaktionen på grund av arbetsbrist.


Ämnen i artikeln:

Sofia Wadensjö Karén

I årets första Orvesto Konsument hamnar Tidningen Vi på samma räckvidd som förra året.

Men år av underskott gör att tidningen blöder  ekonomiskt. Nu tvingas reporten Peter Fröberg Idling och redaktören Åke  Persson lämna tidningen tillsammans med ytterligare en anställd på  marknadsavdelningen.

– Vi måste hålla i våra intäkter för att  fortsätta att vara konkurrenskraftiga i en tuff bransch. Egentligen ser det  rätt bra ut, vi har halverat underskottet sedan jag tillträdde för ett år sedan och kommer att nå ett  nollreslutat för 2013, men det kommer inte att vara gratis, säger Sofia  Wadensjö Karen Tidningen Vi: s chefredaktör och vd till Resume.se.

Vad kommer ni att göra för att inte tvingas banta redaktionen ytterligare?
– Vi kommer att göra allt vi kan för att hitta lönsamhet. Det gäller bland annat att  hitta nya lönsamma evenemang och ännu fler kundtidningsuppdrag. Det viktigaste är att vässa tidningen. Företaget  har gått back i många år och det är mitt uppdrag att vända det.

Fanns det inga alternativ till att låta tre lämna tidningen?
– Nej, tyvärr inte.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Sofia Wadensjö Karén

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.