Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Vi tar emot Juholt med öppna armar”

Publicerad: 23 januari 2012, 10:47

Håkan Juholt är välkommen tillbaka till Östran.

Foto: Sören Andersson.

Den avhoppade S-ledaren Håkan Juholt har varit tjänstledig från Östran i sisådär 17 år. Östrans chefredaktör Bo Hedin har inget emot att få tillbaka Håkan Juholt: – Han kan ta folk och han är socialt begåvad så det skulle gå bra. Vi skulle vara stolta och glada över att få honom tillbaka, säger han.


Ämnen i artikeln:

Håkan JuholtÖstran

Håkan Juholt arbetade som fotograf för Östrans lokalredaktion i Högsby. För cirka 16-17 år sedan bad han om att få tjänstledigt för att gå in som riksdagsman.

Håkan Juholt är fortfarande tjänstledig från tidningen trots att det har gått så många år.

Östrans chefredaktör Bosse Hedin har inget emot att ta tillbaka den avhoppade S-ledaren:

– Ja, han har ju rätt till sin anställning och i och med att han är riksdagsman är det ett bra skäl till att tjänstledigheten fortsätter rulla, säger han.

Så ni tar emot Håkan Juholt med öppna dörrar med andra ord?
– Ja, absolut. Han är anställd hos oss. Så vi har inget emot det. Sedan kan man väl tänka sig att han är lite ringrostig. Det har ju hänt en del med tekniken sedan han var fotograf här. Så han behöver nog viss kompetensutveckling, säger Bosse Hedin.

Han räknar dock kallt med att Håkan Juholt fortsätter att vara riksdagsman. Bo Hedin har heller inte fört någon diskussion med den avhoppade S-ledaren om huruvida han ska komma tillbaka till tidningen eller ej:

– Jag är fullständigt övertygad om att han fortsätter att vara riksdagsman, säger Bo Hedin.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Håkan JuholtÖstran

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.