Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Vi tar pengar från lokalpressen"

Publicerad: 2 november 2009, 12:29

Här är nästa slag mot lokaltidningarna. TV4 Play, som startade i våras, erbjuder nu lokal reklam. – Vi tror att vi kan hämta in mellan 10 och 15 miljoner per år på lokal annonsförsäljning på TV4 Play, säger Johan U Westerberg, försäljningschef för TV4 Nya medier.


Ämnen i artikeln:

TV4 Play

TV4 Play.

TV4 Sveriges lokala annonsprodukter är redan ett hot mot lokaltidningarna.

Nu öppnar TV4 Play upp för lokal reklam på nätet. TV4 Play med runt 700 000 unika besökare i veckan har vuxit sig i princip lika stort som SVT Play och tar nu upp kampen med lokalpressen om annonsörerna på kommunnivå.

– TV4 Play går både trafikmässigt och annonsmäsigt som tåget, och det finns nu en stor efterfrågan från lokala annonsörer,  många kunder har hört av sig till våra lokala säljare, säger Johan U Westerberg.

Han räknar med att TV4 Play snart kommer att plocka marknadsandelar.

– Vi kommer att ta pengar från morgonpressen, sedan återstår det att se hur mycket. Jag tror att vi kan hämta in mellan 10 och 15 miljoner på lokala Play, säger Johan U Westerberg.

– Lokal annonsering i både TV4 Sverige och TV4 Play ger mycket stor räckvidd.

Han säger att 40 procent av alla ordrar är TV4 Play-ordrar.

– Vi är totalt sett fullbokade året ut.

Lokalannonseringen på TV4 Play styrs av ip-nummer. Man har 96 procents träffsäkerhet på kommunnivå.

Idol är den stora magneten på TV4 Play, men även andra stora TV4-program som Körslaget och Per Morbergs matlagningsprogram går bra.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

TV4 Play

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.