Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Vi var inte ens tillfrågade”

Publicerad: 11 maj 2012, 08:07

Johan Kleberg, vd Canal Plus.

Foto: Sören Andersson.

Viasat har förlängt avtalet kring Premier League med ytterligare tre år. TV4 var inte ens inbjudna till förhandling: – Det känns retligt, men vi är inte överraskade, säger Johan Kleberg, vd för Canal Plus och ansvarig för TV4-gruppens sporträttigheter.


Ämnen i artikeln:

MTGViasatJohan KlebergPer TellanderPremier League

Viasat vann rättigheterna till Premier League för två år sedan och redan ett år innan det befintliga avtalet är avslutat står det alltså klart att Viasat har lyckats förlänga avtalet med ytterligare tre år.

Johan Kleberg uppger att TV4 en tid känt till att Premier League skulle förlänga rättigheterna, men uppger att man inte har haft möjlighet att bjuda:

– MTG Och Premier League har förhandlat utan att bjuda in någon. Det känns tråkigt eftersom vi hade kunnat lägga ett konkurrenskraftigt bud, säger Johan Kleberg, vd för Canal Plus och ansvarig för TV4-gruppens sporträttigheter.

Han känner sig ändå inte särskilt överraskad över och uppger att TV4-gruppen ändå är väl positionerade med rättigheter till Elitserien, Allsvenskan och spanska ligan La Liga.

Han vill dock lägga in en brasklapp:

– Vi hade gärna kunnat erbjuda kunderna även engelsk fotboll, säger Johan Kleberg.

Finns det något juridiskt ni kan slå ned på i och med att ni inte ens var inbjudna till förhandling?
– Man måste bjuda in till öppen förhandling kring vissa sporträttigheter inom exempelvis OS. Premier League gör uppenbarligen bedömningen att man inte måste göra det, säger Johan Kleberg.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.