Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Vi vill bli störst i Sverige på mode"

Publicerad: 26 augusti 2014, 12:13

Merih Tasbas

Merih Tasbas saknade en renodlad nyhetssajt om mode som inte var en bloggportal. Därför startade hon camile.se. – Målet är att ha 50 000 unika besökare inom ett halvår, säger Merih Tasbas till Resumé.


Som mammaledig ville Merih Tasbas hitta en renodlad modesajt som riktade sig till kvinnor över 30. När det enda hon fann var bloggportaler bestämde hon sig för att starta upp ett eget projekt - modesajten camile.se.

Hon startade sajten tillsammans med Emma Johansson för ett halvår sedan. I dag har de cirka 1000 unika besökare per månad utan att ännu ha marknadsfört sidan. Målet är att inom ytterligare ett halvår ha 50 000 unika besökare per vecka.

– Vi kommer satsa stort på det bildmässiga genom att ha mycket egenproducerade foto- och stylingjobb på sajten. Målet är att bli störst i Sverige på mode. Därefter vill vi ta oss ut på en internationell marknad, säger Merih Tasbas till resumé.

Tjänar ni några pengar på sidan?
– Just nu tjänar vi inte några pengar på sidan, men vi hoppas att den kommer växa. Vi har rätt stora sponsornamn som är på ingång.

Kommer ni rekrytera fler medarbetare till sidan?
– Absolut, jag hoppas kunna rekrytera framförallt ungdomar till sajten. Det kommer handla om skribenter, grafiker, fotografer och programmerare. Det finns så många unga som har fått en dålig bild av hur modebranschen ser ut. Jag vill visa att man inte behöver vara en framgångsrik bloggare för att kunna jobba och nå ut i branschen.

Merih Tasbas har tidigare arbetat med försäljning, reklam och PR för bland annat Aktivitetsbyrån i Karlstad.

Susanna Sköld

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.