Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Vi vill fortsätta växa"

Publicerad: 3 februari 2011, 14:22

Mediebevakningsföretaget Retriever rekryterar under våren fem nya medarbetare till sin säljavdelning. Samtidigt satsar man stort på innehållsbevakningen. – Vi vill visa våra kunder att vi inte bara växer och växer utan att vi också hela tiden förfinas och utvecklas, säger Therése Olsson till Resume.se


Ämnen i artikeln:

Retriever

Therése Olsson. Foto: Retriever

För att kunna upprätthålla kvaliten på sina produkter har företaget anlitat Planman Technologies som har sitt säte i New Delhi. Deras uppgift blir att dela upp de tidningasartiklar som idag bara finns i Pdf-format till fulltextformat.

–   Merparten av alla tidningar som kommer in idag är i pdf-format vilket ger sämre sökbarhet än artiklar i fulltextformat. Det Planman gör för oss är helt enkelt att dela upp artiklarna var för sig i pdf:en. På så sätt får vi bättre sökbarhet och kunden kan se både tidningssida och artikeltext, säger Therése Olsson.

Retriever växte mycket under förra året och man fortsätter att växa. Med den nya satsningen vill man visa att man inte bara växer utan man samtidigt klarar av att bevara kvaliteten i sina produkter.

– Vi vill fortsätta växa och det är viktigt att visa våra kunder att vi inte bara växer för att vi har duktiga säljare utan för att vi har en väldigt stark produkt.

Samtidigt som man utökar tidning- och tidskriftsbevakningen utökar man också bevakningen av radio och tv, från 140 till drygt 300 timmar per månad.

Retriever ägs av Tidningarnas Telegrambyrå (TT) och norska nyhetsbyrån NTB.

Deras största konkurrent på marknaden idag är Infopaq.

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

Retriever

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.