Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Viaplay släpper ny originalserie – baserad på Schlingmanns roman

Publicerad: 4 juni 2018, 08:23

Foto: Pressbild

Inspelningen av "Den inre cirkeln", som är baserad på Per Schlingmanns roman "I maktens öga", kommer att ske i samband med Almedalsveckan 2018. Enligt Viaplay är serien en blandning av House of Cards och Empire.


Ämnen i artikeln:

AlmedalenPer SchlingmannViaplay

För ett år sedan kom Per Schlingmann ut med sin roman "I maktens öga". Nu gör Viaplay en ny originalserie, "Den inre cirkeln", som är fritt baserad på boken. Inspelningen kommer att börja under Almedalsveckan 2018 och serien kommer att lanseras 2019 i åtta avsnitt.

Per Schlingmann är sedan tidigare känd som politisk strateg.

– Vi är oerhört stolta över att få skapa ett nytt skarpt drama med Per Schlingmann som har en unik inblick i en värld som vi alla vill veta mer om. Det här blir en svensk mix av House of Cards och Empire där starka karaktärsporträtt driver en mångbottnad historia om det politiska livet bakom fasaden, säger Fredrik Ljungberg, programdirektör på Viaplay, i en kommentar.

Under varma sommardagar i Almedalen, ska serien skildra människor som lever inom det politiska centrumet. Niklas Engdahl kommer spela näringsminister, Nanna Blondell hans sekreterare och Ebba Hultkvist Stragne kommer att ha en ledande roll i serien.

– Det ska bli fantastiskt att få ta berättelsen vidare i ett nytt format. Av reaktionerna på boken har jag märkt att intresset är stort kring vad som pågår i kulisserna bakom de polerade politiska utspelen. Att inspelningen kan ta avstamp i den pågående Almedalsveckan under ett valår kunde inte ge oss bättre förutsättningar, säger Per Schlingmann.

Den inre cirkeln produceras av Håkan Hammarén på Fundament Film. Konceptuerande regissör och huvudförfattare är Håkan Lindhé.

Alex Hartelius

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.