Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Viasat ber Tre Kronor om ursäkt

Publicerad: 18 februari 2014, 07:32

Hockeyspelaren Patrik Berglund uttalade sig nedsättande om Petter Northug när han trodde att Viasats kameror var avstängda. Viasat ber nu Tre Kronor om ursäkt. Iphone 6 kommer i höst och har en skärm på 4,7 tum. Det är några av nyheterna i dagens morgonsvep.


Viasat ber Tre Kronor om ursäkt
Hockeyspelaren  Patrik Berglund trodde att han pratade ”off the record” när han talade  nedsättande om den norske skidåkaren Petter Northug framför Viasats  kameror. Viasat sände inslaget och Tre Kronor hotade med bojkott. Nu ber  Viasat om ursäkt med pressrelease och allting, enligt DN.

Iphone 6 i höst
Apple introducerar Iphone 6 under det tredje kvartalert i höst. Den nya telefonen ska ha en skärm på 4,7 tum och massproduktionen inleds i juni, enligt DI.

Spelutvecklaren King inte lika het bland investerare
Den svenska speljätten King, som bland annat ligger bakom den globala succén Candy Crush Saga, lägger planerna på en börsnotering på is. Anledningen är att intresset har svalnat bland investerarna, enligt DI.

Spotify förbereder börsnotering?
Reuters rapporterar att musiktjänsten Spotify söker en specialist på ekonomisk rapportering i USA. Det kan vara ett tecken på att man förbereder en börsnotering.

Kvinna tar över rikstidning i Saudiarabien

Saudiarabien får första gången en kvinna som chefredaktör för en rikstäckande dagstidning. Soumayya Jabarti ska leda Saudi Gazette, vilket är en av landets två engelskspråkiga tidningar, enligt SvD.

Murdochs gunstling upp i rätten
Den förra chefen för mediemogulen Rupert Murdochs tidningar i Storbritannien, Rebekah Brooks, går upp i rätten på onsdag för att försvara sin roll i telefonavlyssningsskandalen vid den numera nedlagda tabloiden News of the World, enligt Reuters.

Cigarett-reklam tillbaka i brittisk tv
New York Times rapporterar att Storbritannien förbjöd cigarettreklam för 50 år sedan. Nu är reklamen tillbaka – dock för e-cigaretter. British American Tobacco, BAT, har meddelat att man ska visa reklamfilmer för sin produkt Vype. Reklamen är möjlig genom att lagstiftningen kom till långt före att e-cigaretter var på tapeten.

Hearst satsar  sin framtid på ”äkta journalist”
Affärsmagasinet Smart Money hade det kämpigt vid lanseringen 1992, men när Wall Street Journal-journalisten Steve Swartz tog över lyfte magasinet. Han fick sedan chansen att leda alla Hearst-magasin och nu berättar Adweek historien om hur det har gått sedan han tog över rodret för ett förlag med 126 år på nacken, enligt Adweek.

Facebook har det kämpigt med Hollywood
Den sociala nätverksjätten hamnade i onåd hos Hollywood för mer än ett år sedan och Adweeks genomgång av marknadsföringen för Oscars-nominerade filmer visar att lite har förändrats sedan. Ett exempel är ”12 Years a slave”, som inte köpte en enda Facebook-annons, enligt källor till Adweek.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.