Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Viasat kickar Åke Unger

Publicerad: 18 februari 2009, 08:19

Kommentatorsprofilen Åke Unger tvingas lämna Viasat. – Han har inget fortsatt uppdrag från oss, säger Per Tellander, chef för Viasat Sport.


Ämnen i artikeln:

ViasatPer Tellander

Åke Unger. Foto: Scanpix.

Viasat har värvat stora namn på löpande band. Samtidigt har bolaget gjort sig av med en av sina största profiler någonsin – Åke Unger.

Programledaren och kommentatorn hamnade i frysboxen hos Viasat efter att han extraknäckt som handbollsagent. Han har inte synts till i Viasats sändningar sedan tidigt i höstas – trots att Viasat sänt Ungers paradgrenar: ishockey, Champions League och landslaget.

Ola Wenström har tagit över Ungers roll, och Viasat har inte heller några planer att använda Unger i hockey-VM – en turnering där han tidigare spelat en viktig roll i sändningarna.

– Åke Unger har inget fortsatt uppdrag från oss. Vi har valt andra lösningar när det gäller kommentering och reporterjobb, säger Viasat Sports chef Per Tellander.

Varför?
– Vad det gäller hur vi fördelar uppdragen hos oss, så håller vi alltid det internt.

Resume.se har sökt Åke Unger under en längre tid, utan framgång.

– Jag har haft en underbar tid på Viasat och hoppas att det fortsätter så, sa Åke Unger till Sportbladet i höstas i samband med skriverierna om hans agentverksamhet.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

ViasatPer Tellander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.