Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

VICE går över till svenska

Publicerad: 26 april 2017, 07:39

Vice Sweden. Theo Hagman Rogowski, Caisa Ederyd (Editor in chief), Ingrid Altino, Benjamin Wirström och Sara Silvennoinen

Efter tio år på engelska går Vice svenska sajt nu över till att skriva på svenska.


Ämnen i artikeln:

Vice MediaVice

För tillfället är det bara sajten, Vice.com/sv, som går över till svenska. Magasinet kommer fortsätta som engelskspråkigt.

– Att gå över till svenska är något av det roligaste jag har gjort under mina år på VICE, säger VICE Sveriges chefredaktör Caisa Ederyd. Dels eftersom det är kul att nörda ner sig i språket, men också för att vi kanske når ut till läsare som inte alltid tar till sig artiklar på engelska. Att skriva på sitt modersmål är ju lite som att klä av sig.

VICE Media startade 1994 och har idag växt ut till ett av världens ledande digitala nyhetsbolag med egen tv-kanal, HBO-serie, skivbolag och en mängd andra digitala kanaler.

– I takt med att VICE växer globalt ökar också behovet av att göra VICE mer relevant lokalt, säger VICE Sveriges vd Kay Höök om övergången. Vi når redan över 500 000 svenska 18–34-åringar i månaden med våra digitala kanaler. Nu, med ännu mer lokalt innehåll som dessutom är på svenska, kan vi ta ytterligare ett stort steg framåt i Sverige.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Vice MediaVice

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.