Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Vice missar intäktsmålet med 100 miljoner dollar

Publicerad: 9 februari 2018, 08:47

Ekonomiska bekymmer för Vice Medias kabel tv-kanal Viceland bidrar till att bolaget missar sitt intäktsmål med cirka 12 procent.


Ämnen i artikeln:

Vice MediaVice

Redan i höstas rapporterade Resumé om att Vice Media skulle missa sina intäktsmål för 2017. Då var siffrorna fortfarande okända men nu rapporterar Wall Street Journal att det hypeade mediebolaget missar sina intäktsmål med 100 miljoner dollar, eller cirka 12 procent. Bolaget hade räknat med intäkter på 805 miljoner dollar.

Det privatägda bolaget lider av att satsningen på kabel tv-kanalen Viceland inte genererat de intäkter man räknat med. Vicelands chef Andrew Creighton fick i slutet av året ta tjänstledigt till följd av anklagelser om sexuella trakasserier.

Enligt Wall Street Journal kräver storägare som TPG och Disney nu att bolaget ska redovisa vinst redan i år.

I höstas menade Atlantics medieredaktör Derek Thomson att framtiden för riskkapitalfinansierade mediebolag var osäker.

"Det är lätt att skylla på Google och Facebook men faktum är att många digitala publicister förstört för sig själva. För att imponera på riskkapitalbolag med sina berättelser om styrkan i räckvidd har de jagat virala trender och SEO-optimerat material för att stärka sin trafik istället för att rapportera riktiga nyheter, bidra med insikt eller hitta en nischad identitet. På alla andra marknader försöker bolag differentiera sig från varandra istället medan spelarna på mediemarknaden jagat räckvidd för sakens skull" skrev Thompson.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Vice MediaVice

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.