Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Videoplaza får nya storkunder

Publicerad: 26 februari 2009, 08:21

Efter lyckade sam­arbeten med bland annat Kanal 5 och TV4 knyter nu videoannonsbolaget Videoplaza till sig tre nya dagstidningskunder.


Ämnen i artikeln:

Videoplaza

– Framtiden för webb-tv är så ljus att det nästan gör ont i ögonen, det säger Alfred Ruth, en av grundarna bakom bolaget som nu har fått tre nya dagstidningskunder i Dagens Nyheter, Sydsvenska Dagbladet och Norrköpings Tidningars koncern.
– Videoplaza grundades 2007 och har som affärsidé att göra webb-tv så lönsamt som möjligt, genom att möjliggöra så bra annonsering som tänkbart. När det gäller webb-tv finns få hinder för dess framgång, säger han.

– Konsumtionen fortsätter att explodera. Det tillsammans med en allt högre teknisk kvalitet och nya, bättre tjänster håller på att göra webb-tv riktigt stort. Jag tror att webb-tv i framtiden kan bli lika lönsamt som gammaldags tv.
Varför tror du att många tidning­ar väljer att satsa på webb-tv nu?
– Tekniken och användarna har mognat på senare tid samtidigt som tidningarna har lärt av sina misstag och kommer med andra eller tredje generationens lösning. Det i kombination med att det finns ett bra före­tag att jobba med för att också nå lönsamhet tror jag leder till att ribban hamnar betydligt högre än tidigare.

truefalse

Tero Marjamäki

Ämnen i artikeln:

Videoplaza

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.