Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Videoplaza i danskt videosamarbete

Publicerad: 27 maj 2009, 07:37

Videoplaza skördar nya framgångar. Efter att på kort tid ha knutit till sig bland annat TV4, Kanal 5 och dagstidningar som Dagens Nyheter och Sydsvenska Dagbladet på den svenska marknaden ger de sig nu in i Danmark.


Det är Berlingske Media, Ekstra Bladet, Jyllands Posten och Børsen som nu skrivit kontrakt med Videoplaza för att använda deras annonssystem för webb-tv-reklam.

Tidningar gör en gemensam satsning tillsammans med fyra stora annonsörer för att få igång reklammarknaden för onlinevideo i Danmark. De fyra annonsörerna är SAS, De Gule Sider, Nordisk Film och Nykredit.

– Vi har satt igång projektet med danskarna och går live idag. Totalt har vi nog jobbat cirk fyra månader med det här. Det som är intressant är utmaningen att få ihop fyra bolag som är i det närmaste bittra konkurrenter. Tillsammans med dem har vi gjort en sak för att få det här att fungera och för att få igång den här delen av reklammarknaden i Danmark, säger Sorosh Tavakoli, vd på Videoplaza.

Videoplazas partner på den danska marknaden är Brandzation.

Är ni på gång att gå in i fler länder?
– Ja, vi har något på gång med både Norge, Finland och Storbritannien. Vi börjar få resultat på vår expansionsplan.

Har ni känt av lågkonjunkturen?

– Ja, absolut, det är naturligtvis så att det inte är slutsålt överallt. Det finns bränder att släcka hos våra kunder. Men vi har inte så mycket vi kan skära ner på så vi kör bara på. Webb-tv kan bara växa. Idag läggs det fortfarande alldeles för lite pengar på webb-tv och det finns fortfarande väldigt många kunder på den svenska marknaden som inte har tagit steget fullt ut, säger Tavakoli.

Videoplaza har just nu fokus på Norden och Storbritannien men har även inlett ett samarbete med en partner i Frankrike.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.